Salată grecească


Interpretare personală.

Din seria "special pentru studenţi/elevi/bărbaţi"

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: variabil
Porţii: 3-4

Ingrediente:
1. 300 g cartofi roşii (4-5)
2. 2 castraveţi muraţi
3. 1 ardei gras (roşu/verde/galben)
4. 1 morcov
5. 2 ouă
6. 1 ceapă roşie (sau albă)
7. salată verde (opţional)
8. piper negru
9. ardei iute/boia de ardei iute
10. sare după gust
11. 5-6 linguri ulei măsline

Mod de preparare:
1. Se spală cartofii şi se pun la fiert împreună cu ouăle.
2. După 10 minute ouăle sunt gata, le scoateţi. Dacă s-au crăpat nu-i bai. Le lăsaţi să se răcească.
3. Se taie ceapa peştişori (julienne); morcovul rondele (sau se rade pe răzătoarea mare), ardeii, castraveţii muraţi.
4. Curăţaţi ouăle şi tăiaţi-le rondele sau cum doriţi.
5. Rupeţi salata verde cu mâna (se zice că aşa e sănătos, sau la modă).
6. Puneţi totul într-un bol destul de mare şi ocupaţi-vă de cartofi.
7. Când au fiert cartofii îi curăţaţi de coajă luând precauţiile necesare împotriva arsurilor de gradul IV, dacă nu- aşteptaţi să se răcească. Vă puneţi mănuşi de zidar, de exemplu.
8. Tăiaţi cartofii cuburi şi adăugaţii peste celelalte ingrediente. 
9. Adăugaţi sarea, piperul şi uleiul amestecând energic.

De câte ori scriu o reţetă mi se face o poftă incredibilă. Ar trebui să scriu reţete doar când gătesc mâncarea în cauză. Yum Yum.

Menţiuni:
1. Se pot adăuga măsline de care doriţi, de preferinţă fără sâmburi
2. Seminţele de floarea soarelui/dovleac/in/susan dau o savoare deosebită acestei salate. Îndrăzniţi.
3. Se poate adăuga 1/2 linguriţe de sos de soia sau oţet balsamic/de mere. Atenţie la sare.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii